Hem

Sydsvenska Rallycupen dansar vidare till Ljungby

På lördag körs tredje tävlingen i Sydsvenska Rallycupen då Ljungby MK  arrangerar en lite tidig Midsommardans. Skall vi döma efter den senaste tidens väder i södra Sverige så är namnet inte helt klockrent, det är oftast ner mot nollan på nätterna. Men det utlovas ca 15 grader och blandat sol och moln under dagen. Drygt100 startande bjuds på fem sträckor om sammanlagt 42 km. Tävlingscentra inklusive serviceplats är på Svetruck i Ljungby och därifrån släpps startfältet kl 11.

Ungdomsklassen går ut först och det naturliga segertipset är dominanten från årets alla tävlingar i södra Sverige Wille och Magnus Gad, Lessebo.

I den sammanlagda Prispottslistan för SSRC är det efter två tävlingar fem förare som har full pott. Alla utom en är på plats för att öka på sin poängskörd. En som försämrat läget för sig lite är Joakim Blansch Skillingaryd som väljer att klassa upp sig från C till B. Resultaten hittills i år pekar ju på en plats bland de fem främsta i B. Bättre vägar och den så kallade Maja-effekten kan göra att det går ännu bättre. Maja-effekten heter Bengtsson i efternamn och hon tar tillfälligt? över codriver uppgiften från Anton Geijersson. I B-klassen slipper de tyvärr denna gång konkurrensen från en annan fullpoängare Isak Arvidsson, Gullabo.

Nästa fullpoängare på plats är Victor Karlsson/Jonas Magnér, Vimmerby. Än en gång är det Volvo som utmanar genom Thomas Grönberg/Mikael Johansson, Oskarshamn och Per Eriksson/Tobias Gunnarsson, Kristdala.

I B VOC Grupp F har Emil Friman/Tom Törgren, Vetlanda  vunnit dubbelt så här långt. Denna gång får de konkurrens av VOC Mekonomens Sverigeserie så utmaningen blir större. Samma situation står Linus Johansson/Hugo Nilsson, Ryd inför i C-klassen där konkurrens tillkommer från hela landet.

A VOC grupp F har denna gång Patrik Fredriksson/Per Wiksten tillbaka på startlinjen. Enligt anmälningslistan skall Henrik Levin både köra Grupp F och inte ha Ida i högerstolen. Hur skall detta gå?

Bland de fyrhjulsdrivna gör Lars Martin och Mads Ola Stensböl, Kongsvinger en intressant start. Ser man på deras historik så är de oftast bland den fem främsta i norska tävlingar. Kan de utmana Mattis Olsson/Timmy Berntsson, Älmhult?

C 2WD har som ni läst blivit av med Joakim Blansch och då ligger väl vägen nyhylad och fin för Bo Karlsson/Johan Fransson, Älmhult att nå sin första klasseger sen Österlensprinten 2019.

Grupp E för C-förare får än en gång se Per-Arne Axelsson/Lars Gustafsson, Gullabo som favorit. Han kommer till start stärkt av en klasseger i Nybro förra helgen. I Grupp E för A- och B-förare står kampen än en gång mellan Jesper Larsson Odenmalm/Erika Ledin, Kristianstad och Lucas Ljungbäck/Emma Enarsson, Hässleholm.

Klockan elva på lördag går alltså första start från Svetruck i Ljungby. Vädret verkar bli lagom varmt och perfekt för alla inblandade. Försäljningsställen för program hittar ni på klubbens hemsida och fb, sök på Ljungby Motorklubb.

Varmt välkomna till Midsommardansen, tredje deltävlingen i Sydsvenska Rallycupen 2022

Mats Bergman                       Anders Martinsson              


Copyright © 2012. All Rights Reserved.