Hem

Sydsvenska Rallycupen premiärkör i Värnamo

På söndag körs fjärde tävlingen i Sydsvenska Rallycupen då Skillingaryds Mk traditionsenligt arrangerar klassikern Skilling 500. Känns lite stort att cupen har en deltävling med det namnet bara några dagar efter att Marcus Eriksson vunnit Indy 500. Han fick visst 30 miljoner i prispengar men enligt tävlingsledningen för Skilling 500 är detta inte möjligt att matcha. Första gången Skilling 500 ordnades var 1971 och fick då namnet både för den nyss gjorda associationen men också för att det utdelades 500 kr till totalsegraren. Tävlingen har körts med Värnamo som bas tidigare med inte ingående i SSRC.

Start och mål är på Hotel Rasta i Värnamo och tävlingsbanan går i två slingor, en sydost och en väster om staden. Första start kl 11. Det utlovas ca 20 grader och med en del regn dagarna innan så förutsättningarna borde bli helt perfekta.

Ungdomsklassen går ut först och det naturliga segertipset är dominanten från årets alla tävlingar i södra Sverige Wille och Magnus Gad, Lessebo. Hemma hoppet Johan och Per-Ola Pettersson kommer säkert att göra allt för att komma lite närmare denna gång.

I den sammanlagda Prispottslistan för SSRC är det efter tre tävlingar bara en förare med full pott. Han heter Victor Karlsson med kartläsare Jonas Magnér och tävlar för Vimmerby MS. Efter ett punkterat SSR finns lusten till revansch. I sin klass A 2WD utmanas han som vanligt av Thomas Grönberg/Mikael Johansson, Oskarshamn och Per Eriksson/Tobias Gunnarsson, Kristdala.

Två i totala listan är Jesper Larsson Odenmalm/Erika Ledin, Kristianstad. I deras klass, Grupp E för A- och B-förare, står kampen än en gång mellan honom och Lucas Ljungbäck/Emma Enarsson, Hässleholm.

Trea i listan är Joakim Blansch Skillingaryd som har valt att klassa upp sig från C till B. Efter ett elfel i SSR hoppas vi att alla sladdar är kopplade så att Maja Bengtsson kan få en framgångsrik åktur med Joakim. Tyvärr fattas många av de bästa i B 2WD efter incidenter i SSR.

Per-Arne Axelsson/Lars Gustafsson, Gullabo leder Grupp E för C-förare och är fyra i totalen. Samma utmanare som vanligt med Patrik Lund/Johan Karlsson, Målilla och hemmahoppet Simon Vernersson/Hans-Peter Picher i spetsen.

Mattis Olsson ligger i topp i 4WD men avstår Skilling 500 trots att han har en seger från 2019 att försvara. Klassen är helt oviss men ett spännande besök gör Robert Blomberg/Ida Bood från Trollhättan. De kör en Skoda Fabia R5 och tänker sig en genomkörare inför starten i Rally SM i Arvika helgen efter. Funkar allt och han vågar köra fullt så är han en segeraspirant. Anders Jonasson/Stefan Ahl, Växjö gjorde come back i Midsommardansen efter uppehåll sen 2019 och har en karriär från 2006 fylld av pallplatser och flera klass- och totalsegrar. Varför inte en ny i Skillingaryd?

De tre i täten i C VOC Grupp F har växlande slagit varandra i de tre första tävlingarna. Rasmus Bengtsson/Torbjörn Ivarsson, Älmhult har ett storpoängförsprång till tvåan Ulrik Nilsson/Magnus Fogelberg, Dalby och trean Linus Johansson/Hugo Nilsson, Ryd.

I B VOC Grupp F har Emil Friman/Tom Törgren, Vetlanda vunnit två gånger så här långt. Han hade även segern inom räckhåll i Midsommardansen men ett oförklarligt stopp förstörde delvis den dagen. Markus Svensson/Joakim Svensson, Älmhult ligger tvåa och Valentin Mårtensson/Dana Kanzenbach, Dalby trea i klassen och får därför vara utmanare.

A VOC grupp F leder Henrik Levin/Stefan Pettersson, Hörby klassen totalt och är favorit men har en gång blivit slagna av hemmahoppet Christopher Zeijlon/Christofer Svensson. Händer det igen?

C 2WD ligger Berndt Holgersson/Peter Lundin S Sunnerbo främst i sammandraget tack vare en jäm och stabil körning. Linus och Wincent Adolfsson, Gullabo vann senast och får bära favoritskapet.

Ovanligt stora Appendix K klasser söker uppvärmning inför Midnattssorallyt i juli. Kenneth och Thomas Waltersson/Anderstorp är favoriter bland de äldre bilarna. Tuffare att tippa de nyare men Sven-Åke Angerd/Niklas Johansson/Norrahammar och Mats Karlsson/Torbjörn Romedahl, Nässjö är ofta i toppen.

Klockan elva på söndag går alltså första start från Hotel Rasta i Värnamo. Vädret verkar bli lagom varmt och perfekt för alla inblandade. Försäljningsställen för program hittar ni på klubbens face book, sök på Skillingaryds MK. Länk till resultaten är www.reallyrally.se

Varmt välkomna till Skilling 500, fjärde deltävlingen i Sydsvenska Rallycupen 2022

Mats Bergman                       Anders Martinsson                                    

              


Copyright © 2012. All Rights Reserved.