Hem

Sydsvenska Rallycupens Mästarmöte 2016

Mitt i semestern är det nu dags att planera för nästa etapp i 2016 års Sydsvenska Rallycup, Mästarmötet den 5 augusti 2016. När resultaten från Skilling 500 stoppades in i de olika Prispottslistorna blev också kvalificeringsordningen till Mästarmötet komplett. De bästa i varje klass är inbjudna och ges då möjligheten att tävla om prischeckar till ett sammanlagt värde på upp till 75.000 kr. I varje av de nio klasserna är segraren garanterad en check med värdet 4.000 kr.

Tävlingen körs som en sprint med två kvalificeringsåk där tiderna slås ihop och slutligen en avslutande finalomgång för varje klass med två körningar där bästa tiden räknas.

Inbjuds gör sex förare från Prispottslistan för R4 klassen, 25 från R3, fem från R2, 25 från listan för standardklasserna/C-förare R3 och slutligen fem ekipage från Ungdoms-klassen. 66 förare är inbjudna och de kommer att tävla i klasserna R4, A-B R3, R2, C R3, A-B R1A, C R1A, A-B R1B, C R1B och Ungdom.

Tävlingen kommer att sändas både över Rallyradion men också i rörliga bilder genom SBFplay. Ett utmärkt tillfälle att marknadsföra sig själv och sina sponsorer.

Tävlingen börjar klockan 17 på Millebygden Raceway utanför Älmhult och publiken uppmanas att ta sig dit i god tid för att i lugn och ro söka upp de bästa platserna.  

Varmt välkomna till Sydsvenska Rallycupens Mästarmöte 2016.


Mats Bergman  


Copyright © 2012. All Rights Reserved.