Så här körs SSRC och SSM 2019

Sydsvenska Rallycupen går nu in på sin elfte säsong och med bara några månader kvar till inledande Simrishamnsmixen är det dags att blicka lite framåt.

Ambitionen i år är tydligt inriktad på att tävlingarna skall representera den trappa av tävlingsformer som erbjuds i de två distrikten Södra och Småland. Därför innehåller Sydsvenska Rallycupen och Sydsvenska Mästerskapet allt från rallysprintar till SM tävlingar.

2019-års kalender i Sydsvenska Rallycupen omfattar totalt sju tävlingar. Dessa sju är en blandning av gamla bekanta och tillkommande nya tävlingstillfällen i lite förändrade former. Nytt för året är att 4WD och 2 WD inte kör exakt samma tävlingar som Grupp E, Grupp F och Ungdomsklasserna. Alla klasser får ta med sig poäng från sex deltävlingar in i den sammanlagda Prispottslistan

Sydsvenska Mästerskapet har sex deltävlingar totalt, fyra tävlingar är gemensamma med Sydsvenska rallycupen medan två är gemensamma med SM-serien i rally, de två sydländska SM tävlingarna South Swedish Rally, SSR, och Rally Blekinge.

Finalen kommer som vanligt att köras som en naturlig avslutning på säsongen men även här planeras för nya upplägg. Klart så här långt är förstås att en del av prispottens totala mer än 200.000:- kommer att fördelas här. Liksom 2018 körs finalen i Skåne efter alla år i Småland. Kristianstad blir värdar för evenemanget och utlovar både fina vägar och plats för alla i finalfesten med prisutdelning både för SSRC men tävlingen blir också sista deltävlingen i Sydsvenska Mästerskapet.

Mästarmötet i slutet av juli blir detta år en vanlig inbjudningstävling i form av en rallysprint och en av tävlingarna för standardklasserna i SSRC. Men likväl en tävling värd att besöka och se bilar och besättning på nära håll.

Tävlingskalender Sydsvenska Rallycupen

6 April Simrishamnsmixen Simrishamns MK Alla klasser
26 April Silverratten Älmhults MK 4 WD och 2 WD
18 Maj Midsommardansen Ljungby MK Alla klasser
15 Juni Temahallen Rallysprint Hässleholms MK Grupp E, Grupp F, Ungdom
29 Juni Dackefejden Wäxjö MS 4 WD och 2 WD
27 Juli Mästarmötet Älmhults MK Grupp E, Grupp F, Ungdom
10 Augusti Snapphanerallyt Hässleholms MK Alla Klasser
31 Augusti Skilling 500 Skillingaryds MK Alla klasser
14 September TV-Svängen SMK Hörby Alla klasser
26 Oktober Finalen Kristianstads MK **

**) Finalen är sista deltävlingen för 4WD och 2WD samt finaltävling för kvalificerad från övriga klasser

Tävlingskalender Sydsvenska Mästerskapet, klasserna 4WD 2FWD 2RWD R2

26 April Silverratten Älmhults MK
31 Maj SSR SSR
29 Juni Dackefejden Wäxjö MS
10 Augusti Snapphanerallyt Hässleholms MK
22 September Rally Blekinge Asarums MS/Olofströms MK
26 Oktober Finalen Kristianstads MK

Varmt välkomna till Sydsvenska Rallycupen och Sydsvenska Mästerskapet 2019.

Mats Bergman


Copyright © 2012. All Rights Reserved.