Hem

Inför SSRC finalen 2022

Nu på lördag, den 22 oktober, körs säsongsavslutningen för Sydsvenska Rallycupen i trakterna av Hovmantorp några mil väster om Växjö. Till sluttävlingen är också de inbjudna som placerat sig främst i Sydsvenska Mästerskapet och Sprintcupen. De flesta av de inbjudna kommer men några har inte bilen i ordning eller anmält annat förhinder. Med några Lucky Loosers är det sextiotalet ekipage på startlinjen. Efter att alla tävlande tagit sig runt de två specialsträckorna två gånger så bjuds det också till prisutdelningsfest. Finalens och de olika seriernas främsta skall få med sig drygt en kvarts miljon i prispengar och prischeckar hem.

Bland ungdomarna är det nog ingen som tippar något annat än att Wille och Magnus Gad skall ta ännu en seger men Johan och Per-Ola Pettersson, Skillingaryd och Emil Degerman och Robin Falén, Älmhult får gärna överraska.

I A-klassen för VOC/Grupp F har två förare kört fortast under året och de får också finna sig att vara favoriter i finalen. Henrik och Ida Levin, Hörby blev tvåa i den totala prispottslistan med de har haft täta kamper under året med Skillingaryds Christopher Zeijlon och Christofer Svensson. Men ett tips är att de kan utmanas, när alla nu tävlar under lika förhållande, av Emil Friman/Tom Törngren, Vetlanda. Emil och Tom har efter en jättebra säsong priser att hämta i alla tre cuperna. Imponerande!

Grupp E klassen är oviss. Om Jesper Larsson Odenmalm, Kristianstad tillsammans med Gustav Lindfors tar sig i mål så bör de vara först men några brutna tävlingar på höstkanten kan ha stukat självförtroendet och då lurar Lucas Ljungbäck/Emma Enarsson, Hässleholm i vassen.

Den fyrhjulsdrivna klassen består denna gång tyvärr bara av en bil så Mattis Olsson/Timmy Berntsson, Älmhult är nog favoriter. Men det kan vara kvällens spänningsmoment att jämföra tider med Robin Adolfsson/Nicklas Jidflo, Wäxjö som startar med sin Ford i Lucky Looser-klassen.

Inte störst men mest oviss är 2WD klassen. Bedömningen är att alla A-förarna är potentiella vinnare. Men om jag nu måste gissa, vilket ingen tvingar mig till, så tror jag topp tre består av Victor Karlsson/Jonas Magnér, Vimmerby, Per Eriksson/Tobias Gunnarsson, Kristdala och Thomas Grönberg/Mikael Johansson, Oskarshamn men med alla andra som garderingar.

Finalen startar från Hovmantorp kl 11.30. Program finns att köpa tävlingsdagen på Folkets Hus i Hovmantorp och på serveringen på serviceplatsen från klockan 07.00. Välkomna!!


Copyright © 2012. All Rights Reserved.